zaterdag 14 januari 2017

Flatbread met pompoenpuree en maanzaad

 
Toen ik,
na het maken van 4 van deze pizzabodems,
nog pompoenpuree overhad,
besloot ik nog maar wat deeg te maken
en er wraps van te bakken.
Altijd handig om op voorraad te hebben!



Platbrood met pompoenpuree en maanzaad
(4 stuks)

Ingrediënten:
180 g speltbloem
140 g pompoenpuree
1 el olie
1 tl maanzaadmeel (gemalen maanzaad)
1 tl ketoembar
2 tl instant gist
1/4 tl Keltisch zeezout

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat deze er een soepel deeg van kneden. Hoe soepel het deeg wordt, is afhankelijk van hoe vochtig je pompoenpuree is. Is deze heel vochtig, voeg dan eerst wat minder puree toe. Is je pompoenpuree vrij droog, dan zul je waarschijnlijk wat water moeten toevoegen om je deeg soepel te krijgen.
Laat het deeg 2 uur afgedekt rijzen.
Verdeel het deeg in vier bolletjes en rol deze uit tot wraps.
Bak ze op een bake-o-glide op de sudderplaat in een paar minuten aan weerszijden gaar.
Vul ze met een vulling naar keuze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten