zondag 8 januari 2017

Jelly bessenpudding


Ik gebruikte
zes 1-persoons cakevormpjes
om deze puddinkjes te maken.
Het recept kan dus zeker ook gebruikt worden
om een grotere puddingvorm te gebruiken.

En dat ik 1-persoons cakevormpjes gebruikte,
 wil niet zeggen
dat daar ook 1-persoons puddinkjes uit komen...
Een half puddinkje uit zo'n vorm
is echt meer dan genoeg
voor één persoon.


Een kort rekensommetje
maakt dit recept dus 
ruimschoots voldoende
voor 12 personen.
Het is maar dat je het weet ;)




Jelly bessenpudding
(12-18 porties)

Ingrediënten:
500 ml havermelk
300 g blauwe bessen (diepvries)
1 sinaasappel
1 tl ahornsiroop
1/2 tl anijspoeder
snuf zout
2 el gelatine
1 el gehydrolyseerd collageen

Bereiding:
Schenk de havermelk in een pan en doe er de blauwe bessen bij.
Schil de sinaasappel en doe het vruchtvlees in de pan erbij.
Voeg ook ahornsiroop, anijspoeder en zout toe en verwarm het geheel tot de bessen wat zachter zijn.
Mix het geheel in een blender tot een sausje en voeg dan, terwijl de blender draait, de gelatine en collageen toe.
Zorg dat het egaal gemixt is en giet het dan in een puddingvorm.
Laat de pudding enkele uren opstijven in de koelkast voor je 'm opdient.

Tip:
De pudding is nog lekkerder op dag twee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten