dinsdag 14 februari 2017

Gevulde pompoen met rode biet, couscous en rozenwater

Vanavond je lief nog verrassen
met een prachtig en lekker gerecht?
Snel aan de slag dan nu!


Zeg nu zelf:
dit gerecht ziet er toch geweldig uit?
En het gebruik van rozenwater
geeft er zomaar
ook nog eens een romantisch geurtje aan!



Gevulde pompoen met couscous
(4 porties)

Ingrediënten:
2 hokkaido pompoenen (niet te groot)
2 rode bieten
2 uien
1 flinke winterpeen
2 tenen knoflook
15 g geelwortel
15 g gemberwortel
paar snippers rode peper
25 g pistachenoten (gepeld)
50 g incabessen
1 el rozenwater
1/2 tl Keltisch zeezout
150 g kalkoenfilet
1/2 c couscous
wat witte schapenkaas

Bereiding:
Snijd de steel van de pompoenen en snijd ze doormidden.
Schep met een lepel de pitten en draden eruit en leg de helften dan met de snijkant naar beneden in een braadslede.
Schuif de braadslede op de onderste richel van de braadoven en rooster de pompoen daar in ongeveer 40 minuten gaar.
Maak de groenten schoon en snijd peen en biet in kleine blokjes.
Snipper de ui, knoflook en geel- en gemberwortel.
Fruit de ui aan in wat boter in een pan.
Snijd de kalkoenfilet ook in blokjes en bak deze mee.
Voeg dan biet, peen, knoflook, rode peper en de gemberwortel en geelwortel toe en bak alles gaar.
Voeg rozenwater, pistachenoten en incabessen toe en breng op smaak met wat zout.
Laat het groentemengsel in de kookoven sudderen terwijl je de couscous bereidt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de pompoenhelften met de open kant naar boven en schep er laagjes couscous en groentemengsel in.
Verkruimel er wat witte schapenkaas bovenop warm de pompoen nog zo'n 10 minuten op bovenin de bakoven.
Heb je mooi de tijd om alvast een kaarsje aan te steken en een stemmig muziekje op te zetten!
Geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten