maandag 6 februari 2017

Pompoen-sodabrood


Op deze blog
zijn al een aantal broodrecepten te vinden,
bijvoorbeeld die van pompoenbrood
en van een Sinterklaasbroodje.
Voor onszelf
bak ik echter al een tijdje
een combinatie van die twee broden.

Het is een broodje
wat altijd enthousiast ontvangen wordt hier in huis
(en ook door het vriendje van onze jongste
waar ik het brood ooit voor bak).


Tijd dus
om het recept met jullie te delen!


Pompoen-sodabrood

Ingrediënten:
400 g pompoenpuree
350 g speltmeel
1 el olie
1 el appelazijn
1 el sole (= een zoutoplossing, je kunt dus ook wat zout toevoegen)
1 el honing
1 tl baksoda
1/2 tl kaneel
1/4 tl anijspoeder
snuf nootmuskaat

Bereiding:
Simpel, kneed alle ingrediënten door elkaar! Of nog simpeler, laat je keukenmachine dit doen. Zorg er wel voor dat je de azijn en baksoda niet direct met elkaar in contact laat komen.
Laat het deeg 12 tot 24 uur staan op een koele plek.
Warm een gietijzeren pan of bakvorm voor in de braadoven.
Vet de vorm in en bestuif met wat meel.
Stort het deeg in de pan en zet deze, met de deksel erop, 35 minuten op de bodem van de braadoven.
Haal dan de deksel eraf en laat het brood nog 10 tot 15 minuten onafgedekt bakken.
Klaar is je mooie oranje broodje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten