donderdag 16 februari 2017

Romige goudgele knolselderijsoep

's Ochtends al de deur uit,
pas tegen de avond thuiskomen
met het hele gezin
én dan meteen willen eten?
Hoe ging ik dat voor elkaar krijgen?


Soep!
(Het antwoord op heel veel vragen)


Romige goudgele knolselderijsoep
(6 porties)

Ingrediënten:
1 knolselderij
4 uien
1 flinke knoflookteen
15 g geelwortel
2 el ghee
1,5 liter water
1 tl Keltisch zeezout

Bereiding:
Schil de knolselderij en snijd 'm in blokjes.
Pel en snipper de ui en knoflookteen. 
Verhit de ghee in een grote pan en bak de knolselderij, ui en knoflook tot de ui wat glazig is.
Voeg dan het water en zout toe en breng de soep aan de kook.
Verhuis de pan naar de kookoven en laat het soepje daar pruttelen tot de knolselderij gaar is (of tot je na een lange dag weer thuiskomt).
Schil het stuk geelwortel en voeg de geelwortel, fijngesneden, toe aan de soep.
Pureer de soep met de staafmixer (of in de blender) tot een romig geheel.
Aan tafel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten