woensdag 22 maart 2017

Chinese kool gestoofd in perzikenchutney

Nou vooruit,
ik doe er nog één...
een recept met deze lekkere chutney van perzik.




Er zijn twee dingen
die we kunnen concluderen
na het bekijken van bovenstaande foto's:
1. Ik serveerde de koolstoof met aardappelfrieten uit de oven.
2. De koolstoof is, op zijn zachts gezegd, niet fotogeniek.


Door de chutney op deze wijze te verwerken
wordt de smaak wat minder zuur
en dit had als gevolg
dat onze jongste zoon,
na de eerste argwanende hap,
ook ineens minder zuur werd ;)
Sterker nog,
hij werd laaiend enthousiast!


Chinese kook gestoofd in perzikenchutney
(3 porties)

Ingrediënten:
1 flinke Chinese kool
2 uien
1 bataat
2 kleine knoflooktenen
220 g water
1/4 c tapiocameel
150 g kalkoenfilet

Bereiding:
Pel en snipper de uien en knoflooktenen.
Verhit wat olie in een ruime pan en fruit hierin de ui aan.
Snijd de kalkoenfilet in stukjes en bak deze bij de ui snel rondom bruin.
Snijd ondertussen de bataat in blokjes en bak deze dan, evenals de knoflook, mee met de ui.
Snijd de Chinese kool in fijne repen en voeg ook deze toe in de pan.
Laat de kool al omscheppend wat slinken.
Voeg dan de chutney en het water toe en meng dit goed onder het groentemengsel.
Voeg het tapiocameel toe en roer dit door het vocht. Zorg ervoor dat er geen klontjes meel achterblijven.
Doe de deksel op de pan en verhuis de pan naar de kookoven.
Laat de stoofschotel daar minimaal een half uur stoven. Het tapiocameel zal de saus binden.
Nu is het tijd om je te laten verrassen door dit onooglijke gerecht ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten