maandag 20 maart 2017

Lasagne met artisjok, tonijn en melkkefir-scoby



De naam van dit gerecht
laat wel wat vraagtekens verschijnen,
of niet?

Trouwe lezers weten wel
dat we hier in huis fan zijn van melkkefir.
Omdat kefir groeit,
heb je soms een overschot aan 'korrels'.
Je kunt deze 'korrels' prima eten,
al raad ik je wel aan
dit niet te overdrijven.


Ik gebruikte deze keer
een paar eetlepels scoby
in de saus voor een lasagne.
Machtig,
maar lekker.


Lasagne met artisjok, tonijn en melkkefir-scoby
(4-6 porties)

Ingrediënten:
350 g artisjok (schoon gewicht)
2 rode bieten
2 middelgrote uien
1/2 lit. tomatensaus
2 kleine knoflooktenen
225 g tonijn uit blik
6-9 lasagnebladen
7 el melkkefir-scoby
1/2 avocado
1/2 tl Keltisch zeezout
snuf peper
geraspte kaas

Bereiding:
Schil de rode bieten, snijd ze in blokjes en kook deze kort even gaar.
Pel en snipper de ui en bak deze glazig en zoet in wat olie.
Doe de tomatensaus in een blender en voeg de ui, rode biet, knoflook, het zout en de halve avocado toe. Laat de blender dit glad mengen.
Voeg dan de melkkefir-scoby toe en laat de blender dit door de saus mixen. Dit is best zwaar werk voor je blender.
Vet een ovenschaal in. Ik gebruikte een schaal van 15 bij 20 cm.
Let een laag lasagnebladen op de bodem van de schaal.
Verdeel de helft van de artisjok en tonijn over deze bladen.
Giet er een derde deel van de saus overheen.
Leg weer een laag lasagnebladen en daarop weer artisjok, tonijn en saus.
Op de volgende laag lasagnebladen giet je het laatste deel van de saus.
Top de saus met wat geschaafde kaas.
Bak de lasagne op de onderste richel van de braadoven roodbruin en gaar.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten