woensdag 8 maart 2017

Preistamp met perzikenchutney

Helaas
heb ik geen foto's meer
van deze lekkere preistamp
met perzikenchutney.
 Volgens mij was de stamp zo lekker
dat de foto's erbij opgegeten zijn...
of zoiets ;)

Ik heb wel deze foto:


Ook leuk toch!


Preistamp met perzikenchutney
(4-6 porties)

Ingrediënten:
1 kg aardappelen
4 stelen prei (volgroeide, niet zoals op de foto hierboven)
120 g gerookte baconblokjes

Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water.
Was de prei en snijd deze in dunne ringen.
Bak de baconblokjes uit in een hete pan.
Schep de bacon uit de pan en doe in die pan wat olie.
Fruit de prei hierin aan.
Vet een ovenschaal in en schep de prei, bacon en perzikenchutney hierin. Meng dit goed door elkaar.
Giet de aardappelen af en prak ze met een grove stamper.
Verdeel de aardappelen over het prei-mengsel en druppel er wat olie overheen.
Zet de ovenschaal dan zo'n 10 minuten bovenin de braadoven.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten