donderdag 20 april 2017

Bataat-champignon roerbak met bacon


Soms mag het simpel, toch?
In ieder geval had ík daar
op deze dag
enorm behoefte aan.

Laat ik de introductie
deze keer
dan ook meer eens simpel houden.
Hier komt het recept!





Bataat-champignon roerbak met bacon 
(2-4 porties)

Ingrediënten:
1 kilo (oranje) bataat
300 g champignons
1 grote ui
150 g kalkoenfilet
150 g gerookte baconblokjes

Bereiding:
Schil de bataten en snijd ze in blokjes.
Borstel de champignons en snijd deze in parten.
Pel de ui en snijd deze in ringen.
Snijd de kalkoenfilet in stukjes.
Verhit wat ghee in een braadslede en voeg de stukjes kalkoen en baconblokjes toe.
Schep even om en schuif de braadslede dan 5 minuten onder in de braadoven zodat de inhoud wat kan garen.
Voeg dan de bataat toe, schep alles weer om, en schuif de braadslede weer de oven in.
Na nog eens tien minuten voeg je de ui en champignons toe.
Schep alles goed om, zodat het vet van de bacon alles bedekt. Dat is in dit gerecht de smaakmaker.
Schuif de braadslede weer de braadoven in en laat het gerecht daar in tien tot 15 minuten gaar worden.
Ik serveerde het met een witlof/fruit-salade, zoals deze of deze, maar qua smaak zouden veel meer dingen erbij passen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten