woensdag 12 april 2017

Courgettesoep met kerrie en kokosmelk


Maandag deelde ik hier
het recept van de tomatensoep
die ik maakte voor de gasten
op het verjaardagsfeest van de jongste zoon.
 Zoals beloofd,
volgt nu het recept
van de courgettesoep.


Een van onze gasten
kon niet kiezen welke soep ze eerst zou proeven
en besloot ze daarom maar te mengen.
Het zag er mooi uit,

die twee kleuren soep 'geswirld' in een kom,
en was volgens haar ook erg lekker.
Dus, tip:
dag 1: tomatensoep
dag 2: courgettesoep
dag 3: 'swirl'soep van de restjes ;)


Courgettesoep met kerrie en kokosmelk
(een pan vol)

Ingrediënten:
1,5 kg courgette
150 g ui
150 g bleekselderij
6 g verse knoflook 
sap en rasp van 1 limoen
100 ml kokosmelk
1 lit. water
1 el kerriepoeder
1/2 el Keltisch zeezout
flinke draai peper

Bereiding:
Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
Pel en snipper de ui en snipper ook de knoflook.
Verhit wat ghee in een grote pan en fruit hierin de ui aan.
Voeg dan de knoflook en courgettes toe en bak deze even mee.
Was de stengels bleekselderij en snijd deze in stukjes.
Voeg ze toe in de pan, samen met het kerriepoeder en het sap en rasp van de limoen.
Schep alles goed onder elkaar.
Voeg dan de kokosmelk toe en het water en breng dit aan de kook.
Verhuis de pan naar de kookoven en laat daar de smaken minimaal een uur op elkaar intrekken.
Pureer dan de soep en proef even. Breng op smaak met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten