dinsdag 18 april 2017

Kiwi-crumble


Te veel kiwi's op de fruitschaal,
een verrimpelde appel,
een restje cranberries in de diepvries
én een bodem van een chufa-chocoladetaartje
die brak voor ik 'm kon vullen...

Ik besloot het nuttige,
maar met het aangename te verenigen
en het een en ander te verwerken tot een crumble!
Mjammie,
dat bleek zelfs zeer aangenaam ;)



Kiwi-crumble
(8 porties)

Ingrediënten:
6 kiwi's
1 grote appel
70 g verse cranberries
1x deze bodem (of gebruik de droge ingrediënten uit het recept los)
120 g havervlokken
80 g amandelmeel
70 g boter
40 g rietsuiker

Bereiding:
Vet een ovenschaal in.
Ontdooi de cranberries.
Schil de kiwi's en snijd ze in blokjes.
Ontdoe de appel van het klokhuis en eventueel het verrimpelde schilletje en snijd de appel in stukjes.
Doe al het fruit in de ovenschaal.
Verkruimel de helft van de chufa-bodem (of neem de helft van de droge ingrediënten voor de bodem) en schep deze door het fruit.
Doe de havervlokken, het amandelmeel, de suiker en de boter in een kom en wrijf deze tussen je vingertoppen tot een kruimelig geheel.
Verdeel de crumble over het fruit in de ovenschaal.
Verkruimel de andere helft van de chufa-bodem, óf gebruik wederom de helft van de droge ingredienten uit het recept voor de bodem, en strooi dit over de crumble in de ovenschaal.
Schuif de ovenschaal zo hoog mogelijk in de bakoven en bak de crumble daar in zo'n 30 minuten gaar en goudbruin.
Neem de tijd om te blazen voor je een hap in je mond steekt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten