dinsdag 4 april 2017

Kleurige pompoenstoof

Het zou een spreuk van Loesje kunnen zijn:
"aan het einde van het groentepakket
hield ik nog week over"

En zo shopte ik eens
bij een bekende grootgrutter
op zoek naar 'makkelijk'.
De keus viel op een paprika,
een aubergine en een courgette.



Gisteren kocht ik al een verse knoflook,
uien zijn altijd in huis
en dat gecombineerd
met wat restjes pompoenpuree en kokosmelk 
leverde een prachtig plaatje op.
Toch?


Belangrijker nog:
het bleek ook een lekker plaatje te zijn!


Kleurige pompoenstoof 
(4 porties, bijgerecht)

Ingrediënten:
1 rode paprika
1 aubergine
1 courgette
8 cm stengel van verse knoflook
350 g pompoenpuree
100 g kokosmelk
2 grote uien
1 tl Keltisch zeezout
150 g kalkoenfilet

Bereiding:
Pel en snipper de ui.
Verhit wat ghee in een pan en fruit hier de ui in aan.
Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bak die aan in de pan bij de ui.
Snijd de knoflookstengel in smalle repen en voeg ook deze toe in de pan.
Was de paprika, aubergine en courgette en snijd deze in blokjes.
Doe alle blokjes in de pan erbij en bak ze kort even aan.
Voeg dan de kokosmelk, pompoenpuree en het zout toe, breng aan het pruttelen en zet de pan dan in de kookoven.
Laat daar de smaken nog minimaal een kwartier op elkaar intrekken.
Serveer bij (plat)brood of rijst, of lepel het zo.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten