woensdag 24 mei 2017

Snelle roerbak met snijboon, broccoli en kastanjechampignons


Een kom vol met groenten,
heerlijke specerijen
én een probiotische dressing;
my bowl of goodness!

En beter nog
voorbereiding én koken
nemen samen maximaal 20 minuten in beslag!
 In zo'n korte tijd
krijg je echt geen take-away
of deliverootje in huis hoor!




Snelle roerbak met snijboon, broccoli en kastanjechampignons
(1 persoon)

Ingrediënten:
6-8 snijbonen
6-8 kastanjechampignons
kleine stronkje broccoli
1 teen knoflook
2 el ghee
1/2 tl korianderpoeder
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl paprikapoeder
1/4 tl gemalen komijn
snuf gemalen citroengras
1/4-1/2 tl Keltisch zeezout
1 el kombucha (of appelazijn)

Bereiding:
Snijd de snijbonen in smalle repen.
Snijd de broccoli in kleine roosjes (en vergeet niet de steel in blokjes te snijden).
Pel en snipper de knoflook.
Verhit wat ghee in een pan en doe de broccoli, snijbonen en knoflook erin.
Bak het op de sudderplaat en schep regelmatig om.
Snijd de champignons boven de pan in stukken en schep deze mee om.
Voeg alle kruiden en specerijen toe en blijf het mengsel bakken en omscheppen tot de groenten beetgaar zijn.
Schep de groenten op een bord of in een kom en giet er de lepel kombucha overheen.
Eet smakelijk!