dinsdag 6 juni 2017

Couscous met groene asperges


Asperges eten
zit in Huize D'agaraad nog niet zo in het systeem
en wordt, misschien om die reden,
door de kinderen ook weinig enthousiast begroet.

Och, ik laat me er niet van weerhouden
met asperges te koken
op die momenten dat ik er wél aan denk

of we ermee verrast worden
in ons groentepakket.

Onderstaand receptje smaakte ons heerlijk!


Couscous met groene asperges
(2-4 porties)

Ingrediënten:
200 g groene asperges
1 ui
1/3 cup pompoenpitten
1/8 cup sesamzaad
1 el verse honingsalie
1 el verse munt
1/2 el verse tijm
1 cup couscous

voor de dressing:
3 el olijfolie
1 el citroensap
1 el honing
1 tl ketoembar
1 tl vers geraspte gember
snuf zout en peper

Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en laat de smaken even op elkaar intrekken.
Snijd de harde onderkant van de asperges af.
Doe de asperges in een pan met ruim voldoende water en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar.
Pel en snipper de ui. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui hierin aan.
Rooster het sesamzaad en de pompoenpitten in een droge hete koekenpan.
Knip of snijd de blaadjes salie en munt klein en ris de tijmblaadjes.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de couscous met de kruiden, pompoenpitten, sesamzaad en ui op een grote schaal.
Schik de asperges op de couscous en druppel dan de dressing eroverheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten