maandag 12 juni 2017

Spinazie-rabarbercrumble


Spinazie en rabarber;
zou dat een goede combinatie zijn?
Ik was er niet helemaal zeker van,
maar besloot de gok te wagen
en ze samen te verwerken in een hartige crumble.
 Weer eens iets anders!


Omdat ik gebruik maakte van kokossanten,
was niet iedereen hier in huis te spreken over de smaak.
Kokos is hier nu eenmaal niet unaniem populair...

Voor wie wel van kokos houdt
is dit gewoon een lekker receptje.
En, zoals gezegd:
weer eens iets anders!

Oh ja,
en als iemand zich afvraagt wat dat papier in de crumble doet...
Eén kant heeft wél de gepekelde schapenkaas
en de andere kant niet.
Met die voorkeur (of afkeur)
had ik dan weer wel rekening gehouden ;)



Spinazie-rabarber crumble
(4 porties)

Ingrediënten:
400 g spinazie
300 g rabarber
200 g ui
flinke hand honingsalie
200 g kokossanten
4 eieren
2 el chiazaad gemengd met 6 el water
1 el honing
150 gepekelde schapenkaas 

Voor de crumble:
100 g havervlokken
40 g boekweit (graan, geen meel)
10 g maanzaadmeel
80 g boter of olie
20 g suiker

Bereiding:
Laat de santen bovenop de AGA zacht worden.
Meng het chiazaad met het water en laat dit minimaal een kwartier 'vergellen'.
Was de spinazie en snijd deze fijn. Doe het zelfde met de blaadjes honingsalie.
Was ook de rabarber en snijd deze in smalle repen.
Pel en snipper de ui.
Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui aan.
Voeg de rabarber, spinazie en honingsalie toe en bak dit, al omscheppend, mee totdat de spinazie geslonken is.
Vet een ovenschaal in en verdeel de groentes hierin.
Mix de santen, eieren, honing en het chia-mengsel tot een sausje.
Giet dit sausje over de groentes.
Breek de gepekelde schapenkaas in kleine stukjes en verdeel deze tussen de groentes.
Meng de ingrediënten voor de crumble tot een korrelig geheel.
Verdeel dit over de groenteschotel.
Bak de schotel 10 minuten op de bodem de braadoven en daarna nog 30 minuten hoog in de bakoven.
Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten