vrijdag 30 juni 2017

Tomatensoep met warme kersen


Het leek me wel een goede combinatie:
tomatensoep met kersen erin.
Ik kon het idee niet verklaren,
maar besloot het gewoon te proberen!

Doe je mee?
Je zult verrast zijn
en je tafelgenoten met jou!


Tomatensoep met warme kersen
(2 kommen)

Ingrediënten:
500 g tomaten
100 g ui
1 teen geroosterde knoflook
1/4 tl Keltisch zeezout
1 el kombucha (of voeg wat appelazijn toe)
stuk of 12 kersen

Bereiding:
Schil en snipper de ui.
Verhit wat olie in een pan en bak hierin de ui glazig.
Snijd de tomaten in grove stukken en verwijder daarbij het harde stukje van de steelaanzet.
Doe de tomaten bij de ui in de pan, evenals het teentje geroosterde knoflook.
Zet de pan halverwege de bakoven en laat de soep daar zo'n 15 minuten koken/bakken.
Doe dan de inhoud van de pan in de blender en laat deze het mengen.
Proef en voeg naar smaak zout en kombucha (of azijn) toe.
Doe de soep weer in de pan en voeg de kersen toe. Wel eerst ontpitten natuurlijk!
Zet de soep nog 5 tot 10 minuten in de kookoven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten