woensdag 26 juli 2017

Snelle, simpele zomer-basics #4 Raapstelen-bataatstamp met een vleug citroen


In deze zomer van de snelle, simpele zomer-basics
is het vandaag tijd
voor een stamp van bataat met raapstelen.

Bij stamp denk je misschien
aan een gure herfst of vrieskoude winter,
maar deze lichtere versie van bataat
met het friszure van de ingemaakte citroen
is juist ook in de zomer erg lekker.


Ik hakte er raapstelen doorheen,
maar het zou ook prima met andijvie kunnen,
of sla
of andere mooie groene blaadjes!


Raapstelen-bataatstamp met een vleug citroen
(4 porties)

Ingrediënten:
1 kg bataat
350 g raapstelen
1 ei
1 el bieslook
1/2 tl tijm
beetje knoflookloof of een geperst teentje
1,5 el ingemaakte citroen

Bereiding:
Schil de bataat en doe deze in een pan met water.
Breng het water op de hete plaat aan de kook en verhuis dan de pan naar de kookoven.
Kook daar de bataat, afhankelijk van de grootte van je stukken, in 10 tot 20 minuten gaar.
Stamp de bataat fijn met het ei en de ingemaakte citroen (en de geperste knoflook).
Was de raapstelen en snijd deze grof.
Schep de raapstelen, bieslook, tijm en het loof van de knoflook (als je dit hebt) door de bataatstamp.
Klaar!