dinsdag 8 augustus 2017

Snelle, simpele zomer-basics #7 Spitskool side dish met framboos


Ok, ok,
als je de spitskool zo eet
is het misschien een wat droge hap.
Maar dat is dan ook niet de bedoeling hè!
(Of wel, als je van droge kool houdt)

Je serveert de spitskool op deze manier
omdat het er gewoon ontzettend leuk uitziet.
Maar als je ervan opschept
bij je picknick, BBQ, of wanneer dan ook,

is het een van de vele hapjes op je bord
en combineer je deze tijdens het eten.
Dan wordt de droge hap een hele andere!



Spitskool side dish met framboos
(bijgerecht)

Ingrediënten:
1/2 spitskool
handje frambozen (of bramen, aardbeien, bessen...)

Bereiding:
Verwijder, als dit nodig is, de buitenste bladeren van de spitskool.
Snijd dan de spitskool met een scherp mes in smalle plakken, of gebruik hiervoor een koolschaap of mandoline.
Schik de 'rozetjes' die zo ontstaan op een groot bord en geeft elk rozetje een hart van framboos.
Dat steelt de show!