vrijdag 22 september 2017

Hartige taart met snijbiet, venkel en sinaasappel

Ik maakte al eerder
hartige taarten
met een bodem van bakbanaanmeel,
bijvoorbeeld deze biet-venkelquiche, deze met broccoli en bacon
Als je dan ook kijkt
naar de versies met een andere bodem
dan blijkt dat ik graag bieten, snijbiet, venkel en pastinaak
in mijn hartige taarten verwerk.
Nou ja, eigenlijk is zo
dat dit de groenten zijn
die het minst populair zijn in Huize D'agaraad.
Dus maken we er een taart van,
stoppen er veel kaas bij
en dan vinden Ernst en ik het in ieder geval ok ;)
Vandaag ga ik weer een quiche met je delen.
Mét venkel en snijbiet in de hoofdrol,
maar met een verrassende twist door yoghurt en sinaasappel.
Probeer maar!

Venkel-snijbiet quiche

Ingrediënten:
Voor de bodem:
200 g bakbanaanmeel
100 g kokosolie
70 ml sinaasappelsap (= 1 sinaasappel)
1 tl Keltisch zeezout

Voor de inhoud:
250 g venkel (1 flinke knol)
350 g snijbiet
140 g ui of prei
70 g volle yoghurt
30 g feta
3 eieren
1 sinaasappel
100 g geraspte kaas
Bereiding:
Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm doorsnede met bakpapier en vet de randen van de vorm in.
Kneed alle ingredienten voor het deeg door elkaar en druk het deeg dan uit in de springvorm. Vergeet niet ook een opstaande rand te vormen.
Zet de springvorm met deeg een half uurtje in de koelkast zodat het deeg op kan stijven.
Snijd ondertussen de venkel in small reepjes, pel en snipper de ui en snijd de snijbiet fijn.
Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui aan.
Voeg venkel en snijbiet toe en bak deze mee tot de snijbiet flink geslonken is.
Haal dan de pan van het vuur en giet het vocht van de groenten af.
Klop de eieren los met de yoghurt.
Breek de feta in stukjes en schep deze door het ei/yoghurt-mengsel.
Haal de springvorm uit de koelkast en schep de groenten erin.
Verdeel het ei/yoghurt-mengsel erdoor.
Schil een sinaasappel en haal de partjes tussen de vliezen uit.
Duw deze partjes bovenin het mengsel voor je hartige taart.
Strooi de geraspte kaas over je taart.
Schuif de springvorm op de bodem van de braadoven en bak de quiche daar 15 minuten.
Bak daarna de quiche bovenin de bakoven in nog eens 20 minuten gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten