zaterdag 14 oktober 2017

Pannenkoek van wortel en bakbanaanmeel

deelde ik maar liefst drie varianten
op een hummusrecept met loof van wortelen.
Vandaag vind je hier
een recept voor een pannenkoek
waarin ik gebruik maakte
van dat oranje ding waaruit het loof omhoog komt ;)



Ik bakte de pannenkoek niet in een pan
of op de sudderplaat,
maar goot het beslag op een grote ovenplaat

en bakte zo een grote plaatpannenkoek,
van een halve centimeter dik,
die ik daarna in stukken kon snijden.
Ideaal om een aantal personen tegelijk te kunnen laten eten
of om kleine stukjes pannenkoek als hapje te serveren.


Pannenkoek van wortel en bakbanaanmeel
 (een bakplaat groot)

Ingrediënten:
160 g bakbanaanmeel
250 ml kokosmelk
4 eieren
200 g wortel
4 el ahornsiroop
handje rozijnen
1 tl kaneel
50 ml water

Bereiding:
Maak de wortels schoon en rasp ze fijn.
Mix kokosmelk, eieren, bakbanaanmeel, ahornsiroop, kaneel en de helft van de wortel.
Voeg water toe tot je beslag een mooie dikte heeft.
Roer de rest van de wortel en de rozijnen door het beslag.
Bekleed een ovenplaat met bake-o-glide en giet hier het beslag op.
Strijk het eventueel nog wat uit.
Bak de pannenkoek in 8 tot 10 minuten gaar in het midden van de braadoven.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten