maandag 18 december 2017

Pindakaas-fudge, ook wel, instant satesaus

Toen ik een recept tegenkwam
voor een fudge op basis van amandelboter,
wist ik meteen dat ik iets dergelijks wilde maken
met pindakaas!
 En zo geschiedde.


Zoals je zou hebben
als je een grote lepel pindakaas in je mond zou stoppen,
zo plakt ook deze fudge in je mond ;)
Snijd er, om het leuk en lekker te houden,
dus kleine blokjes van...

En waar deze pindakaas-fudge geniaal voor is,

is als instantpasta voor satésaus met cacaotwist.
Een paar blokjes in de pan met wat water,
verwarmen,
en je saus is geboren.
Heerlijk!



Pindakaas-fudge
 (16 blokjes)

Ingrediënten:
1 c dadels
1/2 c pindakaas
3 el rauwe cacaopoeder
2 el kokosolie 
1/4 tl vanillepoeder
snuf zout
evt. vliespinda's ter decoratie

Bereiding:
Zet de kokosolie in een bakje achterop de AGA en laat het daar smelten.
Doe de dadels in de keukenmachine en laat deze er een pasta van draaien.
Voeg dan de pindakaas en kokosolie toe en laat de machine kort weer draaien.
Voeg dan cacaopoeder, vanille en zout toe (tenzij je pindakaas al gezouten is!) en laat de keukenmachine het goed mengen.
Bekleed een schaaltje met bakpapier en strijk hierin de fudge uit, ongeveer 1 cm dik.
Druk, als je dit wilt, ter garnering wat vliespinda's erin.
Laat de fudge in vriezer hard worden.
Bewaar in de koelkast of vriezer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten