dinsdag 30 januari 2018

Kiekjes op kliekjes #10


Toen ik op oudjaarsdag filodeeg overhad
na het maken twee heerlijke appelrollen,
een met rozijnen-amandelspijs en een zonder,
leek het me een goed idee
als er ook een hartige rol zou komen.

De keus voor gerookte zalm was snel gemaakt,
dat is hier in huis gewoon ontzettend populair,
maar ik wilde er graag meer voedingsstoffen in stoppen.
Een blik in de koelkast maakte duidelijk

dat er nog wat pompoenpuree was
en een restje gekookte bloemkool.
Samen met de cashewkaas die er ook nog stond
moest dat toch iets lekkers op kunnen leveren...


De rol bleek heerlijk.
Zo lekker, dat de oudste zoon blijft hopen
dat we nog een keer dezelfde kliekjes overhebben!
Misschien moet ik het lot binnenkort
maar een handje helpen ;)


Zalmrol met hartige groentenspread

Ingrediënten:
150 g pompoenpuree
100 g gekookte bloemkool
zout naar smaak
1 vel filodeeg
100 g gerookte zalmfilet
1 ei

Bereiding:
Mix de pompoenpuree, gekookte bloemkool en cashewkaas in de keukenmachine tot een egale spread.
Proef de spread en breng deze op smaak met wat zout.
Klop het ei los.
Spreid het grote vel filodeeg uit en bestrijk het aan beide zijden met het losgeklopt ei.
Smeer dan de spread uit over de bovenzijde van de plak deeg en verdeel de gerookte zalm erover.
Rol de lap op en bestrijk de rol met het laatste van het ei.
Leg de rol op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak de rol in ongeveer 20 minuten gaar bovenin de bakoven.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten