donderdag 8 februari 2018

Paksoi-quiche


De jongste zoon was niet gecharmeerd van deze quiche.
Dat komt omdat ik er kikkererwtenmeel in gebruikte
en hij niet van kikkererwten houdt.
Lijk jij hierin op onze jongste zoon
gebruik dan een andere meelsoort,
het liefst een die goed vocht opneemt
zoals maismeel, tapiocameel of kokosmeel.

De bite van de stukjes walnoot in deze quiche
voegt echt wel iets toe.



De smaak ervan vind je niet echt meer terug.
Anders had ook onze oudste zoon
nog wel zijn aanmerkingen gehad ;)
Hij houdt namelijk wél van kikkererwten,
maar dan weer niet van noten in zijn eten!

Je begrijpt het:
alle verschillende wensen hier in huis
houden me behoorlijk creatief!



Paksoi-quiche

Ingrediënten:
400 paksoi
150 g prei
2 tenen knoflook
60 g walnoten
5 eieren
1/2 tl kurkuma
2 el tamari
1 tl mosterd
1/3 cup kikkererwtenmeel
edelgist
sesamzaad
honing

Bereiding:
Was en snipper de prei, snijd de knoflook fijn en snijd de paksoi in smalle repen.
Verhit wat olie in een ruime pan en fruit hierin de prei aan.
Voeg na een paar minuten de knoflook toe en bak deze kort even mee.
Doe dan ook de paksoi in de pan en bak deze tot het groen flink geslonken is.
Hak de walnoten in grove stukken en schep deze door de paksoi.
Mix in een kom de eieren, tamari, mosterd en kurkuma goed door elkaar.
Doe het kikkererwtenmeel erbij en meng alles goed door elkaar.
Vet een springvorm in en schep de inhoud van de pan hierin.
Schenk het ei-mengsel er overheen en meng het dan met een lepel of vork even goed door elkaar.
Bestrooi het geheel met sesamzaad en edelgist en drup er een lepeltje honing overheen.
Bak de quiche nu 10 minuten op de bodem van de braadoven en daarna 20 minuten hoog in de bakoven.
De quiche is gaar als een prikker er droog uitkomt.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten