donderdag 8 maart 2018

Groentesoep met wilde rijst


Ik beloofde je in het weekend al
dat ik snel het recept
van een heerlijke groentesoep,
gemaakt met de miso-bloemkoolsoep,
zou plaatsen.
Nou, hier is het dan!

Omdat ik de soep
als maaltijdsoep wilde serveren
kookte ik er een handje wilde rijst in gaar.

Dat voegde meteen een andere bite toe
en iets nootachtigs in de smaak.
Mjamm!


Groentesoep met wilde rijst
(4 porties)

Ingrediënten:
1 struik bleekselderij
1 struik paksoi
1 flinke prei
200-250 ml miso-bloemkoolsoep, aangevuld tot
1 liter met water
50 g wilde rijst
1/2 tl kurkuma
een draai zwarte peper
evt. snuf zout

Bereiding:
Was de groenten en snijd ze in dunne reepjes (of doe het in omgekeerde volgorde als je dat fijner vindt).
Verhit wat olie in een ruime pan en bak de groenten zo'n 5 minuten.
Voeg de kurkuma, zwarte peper en miso-bloemkoolsoep toe en breng aan de kook.
Laat dit in 10 minuten doorkoken in de kookoven.
Voeg dan water toe tot er in totaal een liter vocht in je soep zit en breng aan de kook.
Strooi de wilde rijst in de soep en laat deze in een klein uurtje gaarkoken in de kookoven.
Proef de soep en breng deze eventueel nog wat verder op smaak met zout en peper. Het is afhankelijk van de sterkte van je miso-bloemkoolsoep of dit nodig is.
Dien de soep dampend op en slurp 'm lekker naar binnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten