zondag 18 maart 2018

Pittige pompoen-bonensoep


Dit is een ideaal soepje
voor een koude, winderige dag.
Zo'n dag als vandaag dus...
De soep voedt
en warmt,
en als je 'geluk' hebt,
krijg je er warme winden van 😉 

Wij eten zelden pittig,
omdat de jongste zoon daar echt niet tegen kan,
en zijn dan ook niet zo geoefend.

Ben jij wel pittig eten gewend,
dan zul je waarschijnlijk wat meer chipotle
aan deze soep willen toevoegen.


Pittige pompoen-bonensoep
(6 porties)

Ingrediënten:
130 g gedroogde kidneybonen, geweekt
1 kleine pompoen
1/2 venkelknol
1 teen knoflook
1/4 chipotle
1/2 cm gemberwortel
1/2 cm geelwortel
1 tl paprikapoeder
zout, naar smaak
1 liter water

Bereiding:
Doe de kidneybonen met voldoende water in een schaal met deksel. Laat ze minimaal 12 uur weken. Giet ze dan af, spoel ze na, en kook ze in voldoende water in anderhalf uur gaar.
Was de pompoen (of schil deze, als dat nodig is), verwijder de zaadlijsten en steel en snijd het vruchtvlees in blokken.
Verwijder de harde stelen van de venkel en ook de harde kern. Snijd de rest van de halve knol in repen.
Verwijder het velletje van de knoflook en snijd de knoflook in grove stukken.
Snijd ook geelwortel en gemberwortel in grove stukken.
Vul een ruime pan met het water en doe hier alle ingredienten voor de soep in, uitgezonderd de kidneybonen.
Breng aan de kook en laat in de kookoven een half uur verder garen.
Pureer dan de soep en doe de gekookte kidneybonen erbij.
Proef en kruid de soep nog wat, als dit nodig is.
Zet de pan terug in de kookoven en laat de smaken hier nog minimaal een half uur op elkaar inwerken.
Eet smakelijk en succes met de winden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten