donderdag 14 juli 2016

Geroosterde bloemkoolsoep


Voordat hij de deur uit moest
voor zijn judo-examen
at onze jongste man
van deze soep.
 Het gaf hem de voeding
en de kracht
om er vol voor te gaan
en het leverde hem
twee oranje slippen op!
 
Nou ja,
de soep zal er niet zoveel mee te maken hebben gehad.
Het was natuurlijk 
gewoon zijn eigen lef en kunde
wat hem de twee oranje slippen opleverde.
Maar goed,
het is wel een mooi verhaal toch?




Geroosterde bloemkoolsoep
(4-6 porties)
 
Ingrediënten:
1 kleine bloemkool
1 kleine courgette
1 middelgrote ui
1 liter water
1 tl kurkuma
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl Keltisch zeezout
1/2 el citroensap

Bereiding:
Snijd de courgette in grove stukken en de ui in parten.
Snijd de bloemkool tot wat middelgrote roosjes.
Verdeel de ui, bloemkool en courgette op een bakplaat en hussel het om met 2 eetlepels olie. Verdeel de kurkuma en het gerookte paprikapoeder eroverheen en schuif dan de bakplaat bovenin de braadoven.
Rooster de groenten hier in 30 minuten mooi goudbruin. Vergeet niet alles halverwege de tijd wat om te schudden.
Doe de geroosterde groenten met het water, citroensap en zout in de blender en laat deze er een glad soepje van mixen.
Verwarm het soepje nog even in een pan en schep het dan in de borden of kommen.
Serveertip: bak wat spekjes uit en rooster sesamzaad en doe van beide een lepel op de soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten