woensdag 14 september 2016

Pudla's met zalm en spinazie

Op zoek naar een hartig gerecht
wat ik makkelijk mee kon nemen
om mijn gezinsleden onderweg te voorzien
van een voedzame avondmaaltijd,
stuitte ik op pudla's.


Pudla:
Een van oorsprong Indiaas recept voor een platbrood van kikkererwtenmeel.

Kijk,
dat is én makkelijk mee te nemen,
én voedzaam
én hartig.
Drie keer een vinkje dus
en daarnaast ook nog eiwitrijk
én ik kon er de nodige groentes uit de groentelade in kwijt.

De enige maar?
Het is eigenlijk een ontbijtrecept...
Och, een kniesoor die daar op let ;)


Pudla's met zalm en spinazie
(8 stuks)

Ingrediënten:
1 1/2 c kikkererwtenmeel
1 c courgette
1 c zalmfilet
1 c spinazie
1/2 - 1 c ui
1 teen knoflook
1 1/2 c water
1 el citroensap
1/2 tl baksoda
1 tl Keltisch zeezout
1/2 tl gerookte paprikapoeder
1/2 tl paprikapoeder
1/4 tl gemalen komijn

Bereiding:
Bak de zalmfilet gaar en snipper de ui en fruit deze even aan.
Snijd of knip de spinazie heel fijn, rasp de courgette en snijd de knoflook klein.
Meng dan alle ingredienten door elkaar (ook de ui en gegaarde zalmfilet in stukjes) tot een beslag.
Je kunt nu de pudla's gaan bakken.
Dit kan op een bake-o-glide op de sudderplaat. Dat is eigenlijk de snelste manier (een paar minuten per zijde) en dan zien je pudla's er zo uit:


Je kunt ze ook op een plaat onderin de braadoven bakken. Dit heeft net wat meer tijd nodig (ongeveer 10 minuten per zijde), waardoor de pudla's wat droger uitvallen. Maar ze zien er dan wel mooier uit! Zo:


Aan jou de keuze! Lekker zijn ze in ieder geval! Ook koud, en vast ook als ontbijt als je dat liever doet ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten