zaterdag 24 september 2016

Wortel-paprikataart

Op zoek naar recepten
voor een hartige worteltaart
kwam ik vanalles tegen.
In de meeste recepten echter
werd gebruik gemaakt van bladerdeeg
en dat valt meestal niet goed bij mij.


Zo bleef ik uiteindelijk steken
bij een recept zónder bodem
en besloot dat aan te passen
op de inhoud van mijn voorraadkast.
 



Wortel-paprikataart
(8 punten)

Ingrediënten:
200 g aardappel, schoongemaakt
300 g wortel, schoongemaakt
200 g paprika, schoongemaakt
3 eieren
100 ml melkkefir
2 el edelgist
1/2 tl gerookt zout
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl gerookt paprikapoeder
snuf peper

Bereiding:
Maak aardappels, wortels en paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
Kook ze in 15 tot 20 minuten gaar en prak ze daarna met een pureestamper.
Meng de eieren, melkkefir, edelgist, zouten, paprikapoeder en peper door de geprakte groenten.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verdeel hier het 'beslag' in.
Bak de wortel-paprikataart op de onderste richel van de bakoven in een uurtje gaar.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten