zaterdag 31 januari 2015

What's cooking op 31 januari

Nou er was heel veel 'cooking' vandaag!
We kregen gasten, of, zoals wij grapten:
De boer kwam kijken of we wel goed voor z'n groenten zorgden ;)

Tja, dan laten we ons niet kennen hè!

Er stond friet op het programma
van 'erpel' (=aardappelen) van de boer
en bataat uit de winkel.
Ik was de hele middag bezig om die
in verschillende porties gaar en knapperig te krijgen.
Ernst zorgde voor een grote pan stoofvlees
en zelfgemaakte vissticks.
We maakten appelmoes.
We maakten satésaus.
Uiteraard moesten er nog salades bij
en dus maakten we een witlofsalade met fruit
en fabriceerde de lieve tuindersvrouw
een rucola-salade met pecorino en pijnboompitten.
En laten we vooral niet vergeten 
een bakje met onze eigen zuurkool
op tafel te zetten!

Dat alles zag er dan zo uit:

 friet!

 stoofvlees

 vissticks

 appelmoes

 satésaus

 witlofsalade

 rucolasalade

  zuurkool


 We aten met smaak.
Veel smaak!
En de boodschap was duidelijk:
ja, we zorgen goed voor de groenten uit ons pakket!
Al geloof ik niet dat de boer daar ooit aan twijfelde.

Onze jongste zoon vond het trouwens wel een intrigerend idee,
zo'n boer die kwam controleren...
Mama, waar gaat hij dan morgen eten?
Ja Wouter, vertel het maar:
waar ga je morgen eten?
Kunnen vrijwilligers zich melden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten