zondag 30 oktober 2016

Ovenpasta met romige pompoen


Ik had het een en ander aan groenten liggen
waarvoor ik niet zo direct
een combinatie kon bedenken.
Een zoektochtje op internet
bracht me bij Rudolph op 24kitchen
en warempel: 
venkel, check
paprika, check
pompoen, check
ui, check
Het blijkt toch te combineren!
Dan kon onze paksoi er ook nog wel bij ;)

De merguez-worstjes die Rudolph gebruikte,
verving ik door flink wat specerijen
en cashewnoten
omdat ik het vegetarisch wilde houden.
Hmm, lekker!


Ovenpasta met romige pompoen
(6-8 personen)

Ingrediënten:
600 g pompoenpuree (zie hieronder voor instructies)
1 paksoi
2 grote uien
1 groene paprika
1 venkelknol
400 g gepelde tomaten (uit blik)
1/2 cup rauwe cashewnoten
3 tenen knoflook
2 tl Keltisch zeezout
1 tl kaneel
2 tl gemalen korianderzaad
1 1/2 el zoete paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
snuf cayennepeper
400 g pasta (ik gebruikte pasta van boekweitmeel en mungbonen)
kaas naar smaak, om te gratineren

Bereiding:
[Pompoenpuree kun je makkelijk maken. Was de pompoen en snijd deze doormidden. Haal met een lepel het middelste gedeelte met de pitten eruit en snijd het boven- en onderkantje eraf. Leg de pompoenhelften dan met de gesneden kant naar beneden in een kleine braadslede. Hang de braadslede op de onderste richel in de braadoven. Na 35 minuten is je pompoen gaar en kun je deze makkelijk in de keukenmachine of met de mixer pureren.]
Snijd de ui in twee helften, pel de buitenste schil eraf en snijd de ui dan in smalle halve ringen.
Fruit de ui aan in een hete pan met wat olie.
Pel de knoflooktenen en snijd deze in plakjes.
Voeg de knoflook toe aan de ui.
Snijd de paprika, paksoi en venkel in dunne repen en doe deze erbij in de pan.
Voeg ook cashewnoten, zout, kaneel, komijn, cayennepeper, koriander, paprikapoeder toe en schep alles goed onder elkaar.
Voeg de in stukken gesneden tomaten toe en laat het geheel een kwartiertje smoren.
Kook ondertussen de pasta beetgaar.
Schep de pasta en pompoenpuree door het groentenmengsel en doe het geheel over in een ingevette ovenschaal.
Verdeel er plakjes of geraspte kaas overheen.
Zet de ovenschaal zo hoog mogelijk in de braadoven en laat de kaas daar in 10 tot 15 minuten over de pastaschotel smelten.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten