donderdag 30 maart 2017

Gebakken aardknollen

De aardperen in ons groentepakket
werden in mineur ontvangen.
We vinden ze echt niet lekker!


Aangezien weggooien voor ons geen optie is,
moesten we schikken
en probeerde ik maar weer eens iets uit.
 Zou combineren met familielid bataat,
die hier wel populair is,
misschien een optie zijn?


Het bleek een goede gok!


Gebakken aardknollen
(3-4 porties)

Ingrediënten:
7 aardperen
3 bataten
1 prei
250 g rundergehakt
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl mild paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1/2 tl gemalen komijn
1/4 tl Keltisch zeezout

Bereiding:
Schil de aardperen en bataten en snijd ze in blokjes.
Breng ze in ruim water aan de kook en laat ze zo'n 5 tot 10 minuten doorkoken.
Meng het gehakt met de helft van alle kruiden (excl. het zout) en bak het rul in een hete pan met wat olie.
Snijd de prei in smalle ringen en bak deze mee met het gehakt.
Giet de aardperen en bataten af en schud ze in een braadslede.
Schep de andere helft van de kruiden en wat olie erdoorheen.
Schuif de braadslede bovenin de braadoven en rooster de aardknollen daar 10 tot 15 minuten.
Schep dan het gehakt/preimengsel erbij en bak nog 5 minuten langer.
Kruid af met wat zout.
Mmm, aardperen ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten