zaterdag 18 maart 2017

Roerbakschotel met broccoli en zwarte rijst


Heb je, net als ik,
een restje rijst over,
dan is deze roerbakschotel
zeker een aanrader.


En dan geef ik je
er meteen nog een tip bij:
dag 2 is de roerbakschotel nóg lekkerder.
Stel je lunch dus veilig ;)



Roerbakschotel met broccoli en zwarte rijst
(2 personen)

Ingrediënten:
400 g broccoli
300 g gekookte zwarte rijst
1 rode ui
2 knoflooktenen
200 ml kokosmelk
4 dadels
2 el ketjap manis
1 el citroensap
snuf zout

Bereiding:
Pel en snipper de ui en fruit deze aan in een ruime pan met wat olie.
Pel ook de knoflooktenen en snijd deze fijn. Voeg ze bij de ui en bak ze kort even mee.
Snijd de broccoli in kleine stukjes (deze keer blijven de roosjes dus niet heel). Vergeet niet de steel te schillen en ook fijn te snijden; dat kan prima!
Voeg de broccoli toe aan de ui en bak het kort even mee.
Doe ondertussen de kokosmelk, dadels, citroensap en ketjap in een blender en laat deze er een sausje van draaien.
Voeg rijst en kokossaus toe in de pan en blijf het even samen omscheppen.
Zet dan de pan afgedekt in de kookoven en laat het gerecht daar nog minimaal een kwartiertje sudderen. De smaken van de saus vermengen zich zo goed met de rest.
Proef voor het opdienen nog even en voeg eventueel een snufje zout toe.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten