zaterdag 8 april 2017

Raapstelen-stamp


Misschien
keek ik het filmpje
een keer of drie
te vaak?

Ik weet het niet...


Feit is
dat ik ineens snakte naar stevige aardappelstamp
met raapstelen,
en de bosjes raapstelen in ons groentepakket
dan ook met gejuich ontving
(gelukkig was er niemand in de buurt).


Voor iedereen
die het filmpje ook te vaak gaat kijken
en met eenzelfde lust naar raapstelenstoemp komt te zitten:
de redding is nabij!


Raapstelen-stamp
(4 porties)

Ingrediënten:
1 kg aardappelen
400 g paarse bataat
300 g ui
300 g raapstelen
3 tenen knoflook
min. 1/2 c ghee
1 ei
verse bieslook
verse lavas

Bereiding:
Schil de aardappelen, snijd ze in blokken en doe ze samen met 2 gepelde knoflooktenen in een pan met water.
Kook de aardappelen gaar.
Schil de bataat en snijd deze in schijven van zo'n 0,5 cm.
Pel de ui en snijd deze in halve ringen en pel ook de derde knoflookteen in snipper deze.
Verhit drie eetlepels ghee in een braadslede en doe hier de bataat en ui bij.
Schep het even voorzichtig om en schuif dan de braadslede halverwege de braadoven.
Voeg na 10 minuten de knoflook toe en schep alles weer even voorzichtig om.
Laat het in nog eens tien minuten mooi gaar worden.
Stamp ondertussen de aardappelen en meegekookte knoflooktenen fijn met de rest van de ghee en een ei. Ben zeker niet te zuinig met de ghee!
Als de bataat gaar is, schep je de inhoud van de braadslede voorzichtig door aardappelstamp.
Was de raapstelen en snijd deze fijn, samen met bieslook en lavas naar smaak.
Schep dan ook dit mengsel door de stamp.
Klaar om te serveren! Ik deed dit traditioneel met een gebraden worst, maar natuurlijk kan het ook prima zonder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten