maandag 22 mei 2017

Chocolade havermelk

Onze oudste zoon is gek op warme chocolademelk,
liefst ook nog met slagroom!
Waar hij de kans krijgt,
bestelt hij het.
En och, het is hem gegund!

Maar ja,
ik gun het de andere zoon ook!
En die valt met zijn melkeiwit allergie buiten de boot.
Want waar een hippe hotspot in de Randstad
misschien nog standaard een plantaardige variant serveert,
is dat hier in Helmond nergens het geval.
Het is het zoete Nutricia wat de klok slaat...


En dus toog ik zelf aan het knutselen
en ik maakte een chocolade melk
op basis van havermelk
met échte cacao (en bijbehorende smaak)
die als extra pluspunt
óók nog heerlijk op te schuimen is!


Chocolade havermelk

Ingrediënten:
500 ml havermelk
4 el cacaopoeder van goede kwaliteit
2 el kokosbloesemsuiker
2 tl carobepoeder
1/2 tl Keltisch zeezout

Bereiding:
Doe alle ingredienten bij elkaar in de keukenmachine en laat deze er een mooi chocolade melk van mixen. That's it!
Laat de melk afkoelen in de koelkast om 'm koud te serveren,
warm de melk op in een pannetje voor warme chocolade melk
óf gebruik je melkopschuimer voor een extra schuimende warme variant.
Hmmm!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten