zaterdag 22 juli 2017

Snelle, simpele zomer-basics #3 Zoete ui-mozzarella saus


Hier komt weer een basic!

Een heerlijk zoetig sausje
wat ik serveerde op tagliatelle met spinazie,
maar volgens mij
nog veel beter past
op een broodje burger!

Dat was voor de foto
ook beter geweest...
Nu is de saus amper te zien ;)



Zoete ui-mozzarella saus

Ingrediënten:
2 uien
1 teen knoflook
125 g mozzarella
5 gedroogde abrikozen
ong. 60 ml water

Bereiding:
Pel en snipper de uien en knoflook.
Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Hoe langer de ui hierover kan doen, hoe zoeter deze wordt.
Doe de ui en knoflook met de mozzarella en abrikozen in een keukenmachine of blender en laat deze het glad draaien.
Voeg water toe tot je saus de gewenste dikte heeft gekregen.