vrijdag 4 augustus 2017

Snelle, simpele zomer-basics #6 Rode biet salade


Deze salade
leerde ik jaren geleden kennen
toen iemand 'm meenam naar een picknick.

Ondertussen heeft het recept
de D'agaraad-metamorfose ondergaan
en natuurlijk is de salade
elke keer dat we 'm bereiden ook weer anders,
afhankelijk van de bui van de bereider
en de voorraad in de kast.




Rode biet salade
(3 porties)

Ingrediënten:
500 g rode biet
30 g zonnebloempitten
30 g pompoenpitten
20 g sesamzaad
160 g feta
1-2 el pompoenpitolie

Bereiding:
Schil en rasp de rode biet en doe deze in een ruime schaal.
Verhit een koekenpan en rooster hierin de zonnebloempitten, pompoenpitten en het sesamzaad. Dit kun je waarschijnlijk het beste in porties doen.
Doe de geroosterde pitten bij de rode biet.
Meng de olie door de salade heen.
Verkruimel de feta en meng ook deze door de salade heen.
Eet smakelijk!

Tip:
Voeg in plaats van olie wat tahin toe. Andere zaden of noten, of een rauw uitje is ook erg lekker!